Teď je ideální čas obohatit svůj jídelníček o jarní bylinky, které dodají Vašim pokrmům nejen chuť, ale i potřebné živiny.

S příchodem jara se vše kolem nás probouzí – dny se prodlužují, příroda se zelená a naše chuťové buňky touží po svěžesti a lehkosti. A právě teď je ideální čas obohatit svůj jídelníček o jarní bylinky, které dodají vašim pokrmům nejen chuť, ale i potřebné živiny.

Čerstvé bylinky mají v kuchyni své kouzlo. Ale ruku na srdce – ne každý má čas je pěstovat na okně nebo sbírat v přírodě. Právě proto jsme tu my.  U nás najdete kvalitní sušené bylinky, které si zachovávají svou vůni, chuť i sílu – a navíc vydrží po ruce po celý rok.

Jaké bylinky se na jaře rozhodně hodí?

Medvědí česnek
Tahle jarní superstar by rozhodně neměla ve vaší kuchyni chybět. Jeho jemně česneková chuť skvěle doplní těstoviny, polévky, pomazánky i zeleninové směsi. Medvědí česnek navíc podporuje imunitu, čistí tělo a má antibakteriální účinky. Je oblíbený nejen pro svou chuť, ale i pro to, že na jaře symbolizuje nový začátek – doslova první zelené listy v lese po zimě.

Tipy na využití medvědího česneku:
– Smíchejte s tvarohem nebo lučinou a vytvořte lahodnou pomazánku.
– Přidejte ho do domácího pesta s olivovým olejem, ořechy a parmazánem.
– Dochutí rizoto, omeletu i pečenou zeleninu.

Pažitka
Svěží, jemně cibulová chuť, která se hodí do pomazánek, na vařené brambory, do salátů i polévek.

Kopr
Jeho nezaměnitelná chuť si vás získá. Ideální pro jarní omáčky, ryby, brambory nebo svěží zálivky.

Bazalka
Jemná, nasládlá a voňavá. Skvěle ladí s rajčaty, do těstovin i zeleninových pokrmů.

Estragon
Zajímavá, lehce nahořklá chuť, která se hodí do marinád, k rybě nebo drůbeži. Perfektní pro ty, kdo rádi zkouší něco nového.

Libeček
Skvělý do vývarů a omáček – v kuchyni působí jako přírodní dochucovadlo s intenzivní chutí.

Petrželka
Univerzální bylinka, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Hodí se do polévek, salátů i na ozdobu hotových jídel.

Tipy na jarní recepty s bylinkami
Nevíte, kde začít? Máme pro vás pár jednoduchých, ale osvěžujících tipů na jarní stůl:

Jarní pomazánka s pažitkou a medvědím česnekem – stačí smíchat tvaroh, trošku bílého jogurtu, sůl, pažitku a medvědí česnek. Podávejte s čerstvým pečivem nebo k zelenině.

Lehká jarní polévka s libečkem a petrželkou – vývar ze zeleniny, ochucený libečkem a petrželkou, doplněný o hrášek, baby mrkvičky a noky.

Těstoviny s bazalkou a citronovým pepřem – jednoduché, rychlé, a přitom plné chuti. Přidejte parmazán, trochu olivového oleje a máte hotovo.

Grilovaná ryba s estragonem – pro gurmány, kteří se nebojí experimentovat s chutí.

 

Sušené bylinky? Skvělá volba i na jaře!
Možná si říkáte, že čerstvé je vždy nejlepší – a máte částečně pravdu. Ale kvalitně usušené bylinky, které šetrně zpracováváme a pečlivě balíme, si zachovávají své aroma i blahodárné látky. Navíc je máte kdykoliv po ruce, bez starostí s pěstováním.

Na našem e-shopu najdete bylinky jednotlivě nebo jako součást vyladěných kořenících směsí, které jsme vytvořili s láskou k vaření a respektem k přírodě.

 

Objevte chuť jara s našimi bylinkami a udělejte si z každého vaření radost.

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Pro chod webu jsou nezbytně aktivovány esenciální soubory cookies. Pro plnohodnotné poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu návštěvnosti jsou však nutné povolit i volitelné cookies. Kliknutím na následující tlačítko, je zapnete. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti